Wednesday, December 28, 2011

~Azamku di tahun 2012~


ya...itu dia 2012.....
ada apa dengan 2012????
suda plan untuk thn depan????
atau target yg mau dicapai thn depan???
banyak sebenarnya.....

salah satunya adalah :

1.Kalau tuhan izinkan.....(sy mahu cepat2 mahu habiskan n fokus dgn my study)
- yela sebelum ni kan sy tangguh pgajian....ingat sy bole buat 2 keja dlm 1 masa rupanya tidak....

2. Semoga tuhan berikan kita kesempatan,kesihatan dan murahkan rezki di thn 2012
-Terima kasih tuhan....mksud sy tuhan murahkan lagi rezki sy thn 2012 lebih dr thn sebelum nie.....amin....

3. Target mahu Kuruskan badan balik....
-Walaupun  target ni mesti ada setiap thn, tp masih lagi belum tercapai....hopefully thn ni ble trcapaila.....amin...

4.  Ingin kembangkan lagi bisnes keluarga yg masih lagi di tahap permulaan...
-Mmg sebelum ni bisnes kecil2an mak sy bjln dgn biasa...tp dlm thn ni sy akn tlg mak sy arrange n plan based on my schedule...
-smga rancangan sy tuk jd pgusaha mee kering, sos chili dan homemade cake berjalan dgn lancar di thn 2012...bgtu jugk dgn adik-beradikku yg lain smga success dlm bidang masing2
Amin... ya Allah...

5. Dapat beli mesin tuk buat and jual yoyo dan dapat beli mesin Waffle 
-Sy teringin sgt2 ada mesin yoyo tu dgn waffle sendiri tp mmg perlukan kos yg agak tinggi jugakla bg sy....hehehehe
-hopefully sy ble beli 1 utk dri sendiri d thn 2012..amin

itula azam c-lisa tuk thn 2012...... ;)
Bagaimana dengan anda.....????????
suda tanam azam baru????


 
 

 

Monday, December 26, 2011

~Love.....love.....love......~


Hai Friendz...Assalamualaikum..
2day is Tuesday....n 2day oso my bro wanna go back 2 our hometown....
*Kunak*
so he request me to send him 2 terminal bus....
bestnyabalik kampung...kan n gather2 celebrate happy new year with parents...

ya kwn2 2day sy mahu cerita pasal Love,
Y  we  need love? Do we really need love?
yup...of course la we need love....semua org need love
but...no needla sampai pecah kepala mau cari couple di sana sini bila kita tiada pasangan....kan..kan...?

Smtimes m owes thinking n wondering Y pple must like deseperate mahu mencari couple tuk Love?????either terlalu bosan suda ditanya2 ole makcik2 yg dekat kampung tu ke..atau rasa diri xlaku sebab kwn2 yg lain suda kawen n suda punyai anak pun....


Guyysss...i tell u ar????juz b relax and cool ok?????
No need 2 be rush on finding love... Based on my xperience...
y don't we juz stay relax....do what we wanna do....

kalau ada jodoh tu...kawenla juak tu nnt.....
klu xda pun...fikirla +ve yg maybe jodoh kita tu suda pergi dulu dr kita....
dan akn tggu kita d pintu syurga....ataupun.....
capai target dulu..sampai seru...kawenla.....then bercinta puas2 lepas kawen
kadang bercinta sebelum kawen ni sakit....sakit bila kecewa...tp yalah itulah namanya cinta
sometimes cinta nie ble mematangkan dan mendewasakan kita....bila (kecewa)
bagi sy....biarla kawen lambat yg ptg  jodoh yg kita jumpa tu yg hakiki.....tdk mau suda
rasa kecewa dan ditinggalkan spt sebelum2 ni......:'(

Yakinla
Seperti yang dijanjikan ,Setiap org suda ditetapkan dengan jodohnya masing2....
Setiap Hawa ada Adamnya. 
Kalau tak jumpa Adam / Hawa didunia ni jgn risau , dekat Syurga nanti pasti ditemani oleh bidadara dan bidadari :)

so bagi yg masih bujang2 si luar sana.....marila sama2 dengan sy....
kita belajar...belajar dan belajar....
either belajar kerja, cari duit banyak2....kumpul harta  sendiri dgn titik peluh sndiri...
tolong mak dan klrga.... (Hargai mereka selagi mereka ada...)
  Kita belajar bisnes,
 Bukan ka itu something yg lebih worth ? =)







Thursday, December 22, 2011

¨¨ Begitu cepatnya masa berlalu¨¨

salam 1 malaysia semua....
ingin mgupdate sikit2....
cepatnya masa brlalu.....
setahun suda rupanya sy keja d Salcon Company ni....
adik bongsuku pun besar suda....
sampaila dia suda bersunat baru2 ni....
ngam2 bulan kelahirannya lagi tu.....
sempatla buat kan dia kek sebiji....
tp xselawa d kedai kek la....

tu dia kek 1st sy buatkan utk adik bongsuku....

yg ini utk satu2nya ank buah ksygn ku...Mohd.Qayyim

P/s dikesempatan ini jgk m wanna wish merry xmas 2 all my frienz who r celebrate tis year....
n happy new year 2012!!!!

Sunday, December 11, 2011

~hajat ku tuk try buat sponge kek-suda trmakbul~


Assalamualaikum smua....
mcm lama suda sy tidak update2 ni blog bha.....
klu ini blog pandai brkata2 suda dia sound sy tu....
"napa x update2 status sy arrr???
hehehehhehehe

berbalik kepada status sy di atas.....
dulu setiap kali sy termkn kek yg dibeli di kedai...
sy selalu tengok structure nya..bentuk dan rasanya...
~dlm hati, mudah2an suatu hari nanti sy pandai buat kek mcm begini
supaya bila setiap kali birthday ahli keluargaku atau anak2ku akn dtg.... aku dapat buatkan kek mcm nie dan xpayah lagi beli di kedai....~

sehinggala suatu hari ku ditemukan dengan sorg kwn...@jiranku yg trbaik dr ladang..
diala yg offer sy tuk belajar dgn adiknya yg mmg pandai buat kek n bun...

~sy btl2 bersyukur ke hadrat Ilahi...yg maha mengatur segala pjlnan hidup sy...
even sometimes i felt that m so lonely....n disappointed with my mantan bf.....ehehehe
tp yela life must goes on...n we must to fight it until the end....
m olwez advised myself that Percaya dengan Ketentuan Allah....

Jum kita layan2 pic sesi clisa dgn adik kwnnya ajar buat kek...
 nie sponge kek yg 1st jadi...dgn brg2 yg terhad...

tengokla rumah org bujang....lainla klu buat kek d rumah mak...semua brg ada...
sampaikan guna jug tuk meja nie...heheheh

 nie time tuk buat cover dia...

 mau hampir siap cover dia..

hah mcm ni la even tidak selawa n selicin d kedai....
hehehe nie mmg sponge kek dgn cream jak...
lagi sedap rasanya bila letak fruits di dalamnya 
mcm nenas,mangga atau apa2 jak ikut suka hati si pmbuat...
nie pandangan tepi....
niela hasilnya sponge kek pertama yg ku n org mgajar...
tq dek....
next time kak buat sendiri suda....
xlupa jugak..Tq Tuhan atas ketentuanMu...
 
 

Thursday, December 1, 2011

~Forever N one~

1. Forever And One (Neverland)


What can I do?
Will I be getting through?
Now that I must try to leave it all behind
Did you see what you have done to me?
So hard to justify
Slowly it's passing by

Forever and one
I will miss you
However, I kiss you
Yet again
Way down in Neverland
So hard I was trying
Tomorrow I'll still be crying
How could you hide your lies
Your lies

Here I am
Seeing you once again
My mind's so far away
My heart's so close to stay
Too proud to fight
I'm walking back into night
Will I ever find someone to believe?

Forever and one
I will miss you
However, I kiss you
Yet again
Way down in Neverland
So hard I was trying
Tomorrow I'll still be crying
How could you hide your lies
Your lies
btl2 sakit klu difahamkan lagu ni....
btl2 mendalam n hanya org2 tertentu sahaja 
yg ble merasainya.....(yg melaluinya)

Monday, November 21, 2011

~kerana aku wanita biasa~


Assalamualaikum pembuka bicara....
di pagi yg mulia ini...
yg penuh dgn kesibukan kerja seperti biasa....
namun tempat kerja sy skrg bukan mcm dlu....

klu dlu happy jak....setiap kali bangun pagi..
tak sabar rasanya mau dtg awal2 pagi p office tuk jumpa kwn2 sekerja...
skrg kat opis mcm2 gelaran ada namanya Kuda Tua, Mulut Puaka= mulut kuat mgumpat n mgata org....
ada yg mulut longkang....
tats way la sy pun mcm nak resign jak dr company ni.....

tp bukan itu sebenarnya yg sy mau ceramah ni...heheheh
mcmla golongan yg alim2 n bijak pandai ni yg pandai berceramah....
heheehheheheheeheh

sy ni mcm juak pmpuan2 yg lain di luar sana....
mau berjaya dlm hidup...
mau berjaya dlm pelajaran...
mau berjaya n maju dlm bisnes.....
dlm kehidupan peribadi pulak..,
mau ada suami yg baik....tp sebelum jd suami
mestila jd bf dlu kan tuk kenal hati budi........
mau juak ada ank mcm org lain.....
tat's way la kenapa sy mesti lalui perasaan bgtu????
kenapa sy masi teringat org2 yg pernah wujud dlm hidup sy padahal 
org tu telah melukakan hati sy...myakitkan hati sy.......
paling teruk telah menghancurkan seluruh kepercayaan sy terhadap dia....
siapa ka dia dlm hidup sy?????
kenapa sy masih teringatkan dia...sedangkan dia belum tentu ingatkan sy disini.....
sampaikan sy boleh tau seluruh keluarganya.....
~TIDAKKA DIA SEDAR N NAMPAK APA YG TELAH SY BUAT......
MMG SY XMAMPU DR SEGI KEWANGAN....N LATAR BELAKANG KLUARGA SY YG BUKAN DR
KELUARGA YG SENANG.....tpi sy yakin suatu hari nnt sy akn brjaya juak mcm org lain.....
kenapa  SAYA BERKELAKUAN BGTU??KENAPA? n keNApa????
~KERANA AKU WANITA BIASA ~
~Yang akan berusaha secara Luar Biasa~
dgn hasil usaha saya
utk mncapai kehidupan yg dberkatiNya di dunia dan akhirat sana...

Tuesday, November 15, 2011

~Terasa kehilangan klu lama xjumpa dia~ siapa ka dia dlm hidup sy?????

Assalamualaikum wahai saudara2ku di luar sana??
apa kabar??ada baik??ada sehat???
Alhamdulillah smua luar dlm sehat walafiat....
syukur atas limpah kurnianya....
berbalik kepada persoalan di atas???
Terasa kehilangan tanpanya...???
Siapakah dia dlm hidup sy????

Siapa lagi klu bukan kwn baik sy Kumang@Norlina ank Astana.....
orgnya yg baik,periang,tp awas klu dia marah....
siap2 la kamu smua....
pantang dipujuk....(ada baiknya diam n biarkan dia seketika)
sy akui sy sayangkan dia...
~ Dia xubah mcm Adik kandung sy...~
Hope hubungan kami sampai ketua

~C-lisa & Kumang~= Time sama2 keja d salcon company

*Sebelum nie...mmg kami selalu ckp klu kita bpisah gara2 kerja nie...
mesti kita akn saling mgingat...
apapun demi mencari rezki n peluang yg lebih bagus....
kami akur dgn takdir itu n sampaila btl2 terjadi mcm skrg...

 kenapa sy rasa kehilangan bila dia tiada???

sebab dia selalu mengembirakan sy...

2. Dia selalu tempatku meluah..


3. Dia selalu buat gaya2 yg buat sy ketawa.....
 * see...gaya dia comelkan???
  * ini lagi paling lucu....tgok gaya dia....Really2 miss this time....

4. Sy rindu suara2nya....(skrg kat opis sy sunyi tanpa dia)

* setiap kali bgambar dia selalu buat aksi2 yg akn mncacatkan gambar mcm pic diatas nie...

* Sy paling suka pic nie....tgok btl2 mukanya...~Comelkan????
 ~Sy xmalu tuk ckp sy sangat sayangkan dia...even dia selalu ckp...

" Siapa yg syg kau??aku tidak syg kau pun.......kau kwn baik sy meh???"
tp sy tau jauh disudut hati dia....dia pun rasa mcm tu......
* Time lunch p merayau2 after dr site...

bulan ni bulan yg bmakna dlm hidup sahabatku ini...
ini kerana sahabat ksygan ku ini genapla usianya 26thn....
pada 24 hbln nie....

~hope dimurahkan lagi rezekimu wahai kumangku...
~di panjangkan usia mu dan diberikan kesihatan yg bpjgan selalu...
~ semoga hidupmu selalu diberkati oleh Allah.....
~perjalanan hidupmu selalu dpermudahkan....
~ semoga cepat kawen dgn org yg btl2 kau syg n cinta...= pendek kata
dengan prince charming mu la......
~smga kita sama2 mjd org yg bguna......tuk klrga, nusa, bangsa dan agama...

*jum layan pic2 kami dua dr usiaku 24thn sampai la skrg.....



thn 2008....


thn 2009


2011

~Really miss u mang~
~4rens 4eva~

 
 

Monday, November 14, 2011

khas utk lelaki2 yg suka bohong....


*
Sungguh hancurnya hatiku
Sungguh hancurnya perasaanku
Kau t’lah membunuh cintaku
Kau b’ri ak dengan rayumu
**
Saat ku tahu ternyata dirimu
Sudah punya kekasih selain aku
Reff:
Malu malu dong
Malu malu dong
Kamu ketauan boong
Malu malu malu malu dong
Kamu ketauan boong
Malu malu dong
Malu malu dong
Kamu ketauan boong
Malu malu malu malu dong
Kamu ketauan boong
Back to **, Reff
 
 
- buat lelaki2 yg suka bohong....(ingatla hukum qisas tetap ada)
Tuhan tu maha adil....belum dbls skrg tapi akan dtg
tidak di dunia tp tunggu di akhirat nnt...
pasti akan ada perhitungan.....
 

~Inilah sy~ i don't want to pretend like anyone~


Nama sy Alisawati....juz call C-lisa..
orgnya yg suka kuat ketawa....kuat marah jugak klu xngam..
tp setiap kali sy marah atau cubit n pukul adik2ku...
ku xsampai hati....myesal pun ada...
sgt sygkan adik-beradikku....
even kadang sy gaduh dgn abgku(jauh dsudut hati sy syg abgku-satu2nya abgku dlm dunia)
bgtu juak dgn adik2ku....(itu jak harta paling bharga yg arwah bapakku tinggalkan)
gemuk n pendek(tp nt sy akn kurus jugak)-saja mau senangkan hati..heheheh
inila sy....
sesiapa yg menjadi kwn sy
kena terima sy apa adanya....
sy xboleh berpura2 mjdi alim walhal pada zahirnya sy tdk alim..
lainla klu sy dtemukan dgn sorg lelaki @ prince charming sy yg ble membimbing sy ke arah itu....Amin
sy xboleh berubah menjadi lemah-lembut= hakikatnya sy kasar
sy xboleh bermati2an mnjd kurus hanya kerana org push2 sy jd kurus....
inila sy...klu sudi kwn...kawanla..
klu xsudi= ble blah carila kwn yg kurus2...

tp bukan itu masalah utamanya...
nobody is perfect.....
setiap org mungkin dia xcantik pd luaran tp cantik dalaman......
ada yg cantik luaran tp pasti ada kekurangannya cuma kita xsedar...
dan terlepas pandang....

memang susah utk kita kenal hati budi org......
alim xsemestinya dia baik.....(kadang ada yg kerjakan solat 5waktu)
tp still juak minum,p clubbing,berperempuan2 d luar sana- even ada bini
&
rock xsemestinya dia jahat.....
atau hitam n rupa buruk= xsemestinya dia jahat,'telenggong', dan xtau buat kerja....

tula...
bagi sy....sy mementingkan sifat dalaman dr luaran....
(luaran ptg)- at least sedap mata memandangla....sudah memadai...

Setelah apa yg berlaku sepanjang pjlanan hidup sy...
banyak yg sy pelajari......
  1- Jangan menilai org dr luaran
2- Jangan cepat pcaya dgn org...
3-  kadang kekecewaan dlm hidup mgajar kita lebih matang....(sentiasa bsyukur dgn 
apa yg ditakdirkan utk kita=think positive
4- sy belajar utk terima takdir (even susah utk diterima pakai)
5- Belajar n melihat 1001 perangai manusia di bumi Allah ini....
6- Apapun kena ptgkan keluarga....
7-harus syg-myanyangi selagi hidup...
8- Jangan kerana harta- Hubungan adik-beradik berantakan
(harta boleh dicari, tp adik-beradik n ibubapa tak akan ada penganti)

 

Wednesday, November 2, 2011

~Mood hari raya haji dlm hati~


Bilakah umat islam akan menyambut Hari Raya Aidiladha..??
Adakah Hari Raya Aidiladha hanya disambut di mekah..??
Aidiladha dikenali sebagai Hari Raya Korban atau Hari Raya Haji dirayakan di seluruh dunia..??
Ia merupakan hari raya yang terbesar di dalam islam selain Aidilfitri. Aidiladha disambut pada hari ke sepuluh, sebelas, dua belas dan tiga belas bulan Zulhijjah..

Makna Hari Raya Aidiladha Makna Hari Raya Aidiladha

Bermula dengan Takbir Aidiladha pada malam 10 Zulhijjah, diikuti dengan solat sunat Aidiladha serta khutbah Aidiladha di pagi 10 Zulhijjah, sambutan diikuti dengan ibadah korban yang boleh dilakukan samada pada 10 atau 11 atau 12 atau siang 13 Zulhijjah.Aidiladha adalah perayaan yang istimewa kerana ia merupakan hari untuk umat Islam memperingati kisah pengorbanan Nabi Ibrahim dalam menunaikan perintah Allah dan ke-sabaran anaknya Nabi Ismail dalam memenuhi perintah Allah s.w.t.

Pada hari raya, orang Islam disunatkan mengenakan pakaian yang paling cantik, paling bersih, dan juga mengenakan wangi-wangian. Pada pagi Hari Raya Korban, umat Islam akan mengerjakan sembahyang sunat Hari Raya sebanyak 2 rakaat dengan 7 takbir pada rakaat pertama diikuti 5 takbir pada rakaat kedua. Pada kebiasaannya solat sunat Aidiladha dicepatkan sedikit berbanding solat sunat Aidilfitri. Hikmahnya dicepatkan sedikit waktu solat sunat Aidiladha adalah bagi memberi lebih banyak masa untuk penyembelihan korban.Hikmahnya dilewatkan sedikit solat sunat Aidilfitri pula adalah bagi membenarkan peluang bagi mereka yang belum membayar zakat menunaikan kewajipan mereka dan disunatkan makan dahulu sebelum pergi ke masjid.

Raya Korban Makna Hari Raya Aidiladha
Manakala bagi Aidiladha, hikmat disunatkan makan selepasnya supaya makanan yang mula-mula dimakan pada hari itu ialah daging korban yang berkat. Selepas bersembahyang, upacara korban akan dimulakan. Lembu, kambing, dan biri-biri yang dikorbankan akan disembelih secara beramai-ramai di kawasan masjid sebelum dibahagi-bahagikan kepada orang ramai terutamanya kepada golongan fakir miskin. Hari Raya Aidiladha disambut ketika umat Islam membuat penziarahan ke Mekah, mengunjung Kaabah dan melakukan korban sembelihan. Al-Quran tidak menyatakan, tetapi umat Islam memegang bahawa perayaan korban ini memperingati kesanggupan Nabi Ibrahim untuk menyerahkan anaknya sebagai korban kepada Tuhan.

Selepas sembahyang, sekali lagi umat Islam akan berbondong-bondong melawati perkuburan orang yang disayangi. Semua orang akan memakai pakaian baru dan selepas itu yang muda akan memohon kemaafan daripada yang tua. Selepas itu semua orang akan menjamah pelbagai juadah yang disediakan sebelum ziarah dan menziarahi sesama mereka.

~ sebab itu , hari nie sy mmg tga dlm mood nak balik kampung
tuk sambut raya haji....
sda apply cuti pun...
nantikan kdtganku wahai rumahku syurgaku....
even cuti satu hari jak...ttp juak mau balik...
nak p lawat kubur arwah bapakku yg tcinta.....
mkn juadah spti di atas....


" Dsini sy mahu ambil kesempatan utk mgucapkan selamat menyambut hari 
raya Korban....n jemput2 dtg ke rumah ya"
~sblm dtg tel dlu ya...bye....
^^ 
C-lisa...

~Tak perlu mengharapkan sesuatu yg xpasti~


Assalamualaikum wbt..
apa kbr anda semua dsana...especially klrga sy: mak,pak ali,nenenk,abg,dyg,nining,adik,qnk buah ksyganku Qayyim.......
kwn2 baik sy.....
kumang,iba,ros,dj,riah,arina,ayu,sha2,anis,nijang,atong,nana,g,hafni,
ina,ein,kak asma ..n yg xdsebutkan dia atas...
smga anda smua2 di atas sihat2 walafiat.....

dr title pun suda dapat bayangkan apa sebenarnya berlaku ^^
nie tiada kaitan dgn cintan2 ya...
tp dgn khidupan....karier....
bukan apa byk suda sy apply keja....
interview.....tpi sampai skrg lum ada apa2 pun panggilan keja
yg aku suka,minat n bkaitan dgn apa yg sy belajar
"mmgla xsemestinya apa yg kita belajar akn mjurus kpd kerja"
tpi at least adala kaitan bha sikit2 kan????

siap brangan2 bha sy lepas di interview....huhuhuhu
lama punya lama.....hangat2 tu mjdi layu ni.....
coz tula sy nasihatkan dri sndri
"Jangan mengharapkan sesuatu yg xpasti"

pasal perasaan pulak....btl kata ayat tu...

"At some point,
u must to realize that
~some people can stay in your heart but not in your life.....~
 ^^
~smga kau bahagia dsamping org ksygan kau dsana....
~reda jak dgn apa blaku-pasti ada hikmah kali tuhan temukan kita....
~smga sy jumpa lelaki yg lebih baik dr kamu....
^^

Thursday, October 20, 2011

Bosannya....hari2ku tanpamu...waahai sahabat baikku....


Assalamualaikum wbt...
salam hari jumaat penghulu segala hari.....
hari nie ingat mau p Ums...tp masa terlalu terhad....
tp hari nie sy sengaja update blog sy.....

Sesungguhnya hari nie suda cukup 5hari ku xjmpa dia....
mmg trasa juak tnpa ktiadaannya....
apapun aku doakan yg trbaik utk dia......
mana lagi dgn masalah mencari rumah sewa yg baru....
plus mkcik pass away
mcm sedih juak mkcik jiran sebelah rumah meninggal kemarin..
(semoga rohnya pergi dgn aman....n dtempatkan dgn golongan org2 yg briman)
mcm trbayang2 semasa hayatnya dlu....kami selalu mandi sama2 di sungai kg.dasar baru.....

(mslh di tempat kerja)
susah juak klu ada kwn yg mkn kwn...
kwn yg xble tgok org senang.....
lastly komplen2 kwn....(sebab ktidakpuasan hati)
gembirala kwn yg dengki tu....(pasti nnt suatu masa ko sakit@mati...tiada kwn yg dtg tengok2 ko...
sebab perbuatan n perangaimu....)
 apapun miss my best friend so much..jum layan pic2 kami dlu...
:"(



miss u a lot mang :"(







Tuesday, October 18, 2011

~Aktiviti di hujung minggu ~ mjual sambil release tension di pantai ^^


APA YG ANDA MAHU DLM KEHIDUPAN SEHARIAN DAN UNTUK MASA
DEPAN KWN2 SEMUA??????
~ Kereta Idaman
~ Rumah Idaman
~ Kerja Yg bagus n Stabil
~ Impikan ditemukan dgn Bakal suami yg baik n Cukup agamanya (bg yg bujang)
* bg yg suda bsuami~ impikan sbuah kluarga yg bahagia n hakiki
~ Impikan dapat beli brg2 yg anda idam2kan....

* so itula yg mjadi prsoalan dlm diri sendiri, bgtula jugak dgn sy.....
banyak benda lagi dlm hidup ini sy belum ada dan ingin kecapi dgn hasil usaha sy sendiri......
biasanya sy selalu mencari jln untuk sy mencari kedamaian diri sambil2 mencari rezeki.....
nasib baik ada cousin sy Salbiah @isal yg selalu bsama sy hujung minggu gather2 cari duit...heheheh

beginila kami2 dihujung minggu....dgn isal.....
kadang sy bjual dgn my Best Friend= Kumang....(Miss her so much)

inilaa jualan2 kami diambil time petang2 suda...sekitar jam 3pm mcm tu....
mcm2 ada:
~ nasi kuning ikan
~ jus mangga dan air bandung
~ buah jambu hiris dan mangga hiris
~keropok2
~maruku
~kuih2 tiram
~air minuman Tin....
* Akan dtg sy ingat mau tambah air soya dan Kek...hehehe ini hanya perancangan saja...
utk mencari rezeki halal.....

* Apapun yg berlaku....kita kena selalu brsyukur dgn apa yg ada....kena muhasabah diri
kadang kita rasa kita susah" kena ingat ada ramai lagi org di luar sana jauh 
lebih susah drpd kita...so kena tabah n sabar mghadapinya"

~Bersusah2 dahulu, Bersenang2 kemudian~
Peace no war!
bye 
its me
C-Lisa ^^

 

Wednesday, October 5, 2011

Shila Amzah - Patah Seribu- khas Utk mu Mr.N

 ~kini kau suda tiada di sisi sy....~

 ~ku harus biasakan diriku tanpa kau selamanya~

Walau kau tiada di sini
Ku tetap ingat semua pesanmu
Ku hidup seolah-olah kau masih ada
Bisikan kata kepadaku
Bilakah kau akan utuskan surat buatku
Aku terus menunggu tibanya kata cintamu

Oh.. patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi
Biar pergimu tanpa relamu
Namun hatiku tetap rasa
Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
Cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
Kan ku bakar semua hapuskan semua kenangan
Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

Sayangku mohon padamu
Segera tinggalkanku
Pergilah kau ke tempat yang kau tuju
Pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku
Pergilah