Thursday, June 30, 2011

~Pagi2 take pic dgn Kumang tuk ambil mud keja d pagi Jumaat~

Assalamualaikum wbt....
hari nie sy suda nekad n mulakan hidup baru....
yg pergi biarkan pergi.....
yg dtg sy ucapkan
"W.e.l.c.o.m.e 2 My Life....."

pagi nie sy dgn kumang pas brekfast
terus take pic tuk kenangan dmsa akn dtg...
my best friend...
dr Ums until now....
even kadang ada juak gaduh2nya...
tapi faham2 sendiri...if xsuka diam jak..
masing2 taula ada yg xkena....
hehehehehehhe
sedangkan lidah lagi trgigit...
inikan pula kita bkawan....
paling teruk klu kwn makan kwn....,kwn yg xpena sokong kwn...
tu yg paling terukla....
minta2 dijauhkan....
nau'uzubillah....
hope sy dgn kumang (even lain agama.....ku tetap syg dia.....dia xubah
mcm adik sy....)
pagi2 tayang jam emas dan cincin berlian..hehehhe

 ~rindunya time muda2 nie...heheheh masih kebudak2an lagi..heheheheh
time sakit,sempit(xda wit)...kongsi brsama....

 ~ Sekiranya ditakdirkan akan dtg kami berpisah atas sebab2 kerja@btugas d tempat lain...
mesti sy akn ingat Kumang Astana....

 ~ini la zaman kegemilangan kami dua.....
-semoga kami akn hidup dgn lebih gembira di msa akn dtg....
-semua hajat atau impian kami dua akan termakbul....Amin...
"Cantik kan pic ni????seakan2 kami berada di awang-awangan....."


 
Cantikkan pic ni...macam dikasi blur2....heheheheh
 

~ Ini gambar yg terkini....gambr yg menampakkan kami suda dewasa di alam pekerjaan....

-smogA kami dua bjaya dlm apa jua bidang yg  kami ceburi....
- Dipanjangkan umur,dprtemukan dgn lelaki yg baik yg ble membimbing 
dan menyayangi kami di masa akn dtg
itula cerita ant.sy dgn Kumang ank Astana....




~Bila Qayyim mula faham akan azan berkumandang d Tv.....(pandai Qayyim ank abah dan mamanya)....miss my ank buah so much~

huhuhuh
hari nie bz buat keja mcm besa...
tapi tetiba teringat dgn Qayyim(ank abg yg 1st)
sudala comel..bijak pandai......
rindunya....

tengok kcomelan ank buah ku ni(ikut kulit mama nya tp ikut hensem bapaknya)
hehehehehhe
 comel Mohd Qayyim Bin Affendy

 ~tengokla betapa comelnya dgn mimik mukanya seakan2 faham dgn apa yg dilihatnya
mamanya ckp: "dia akn diam bila jak bkumandang azan dan dia paling suka
kalau ada mengaji...(berkat dan ikut dr perbuatan ibunya dlu time mengandung suka mgaji....)
Qayyim pun jd suka mgaji....
~pengajaran:Rajin2 la mgaji time Mgandung...ok??~
ank pun jd comel mcm Qayyim...


muuuaaaahhh tuk qayyim(smoga jd ank yg soleh ya...)
jan jd aunty lisa yg rock....
jadi pandai mcm aunty nining dan abah ya.....
mudah2an Qayyim jd Prof.Dr. juak suatu hari nnt....
Amin...

Monday, June 27, 2011

~sedikit perubahan...hopefully tcapai target...hehehheh~

Assalamualaikum......
hai rasa xtau mau buat apa sambil2 tggu mak dtg dr Kunak...
so sambil2 update apa yg patut daily site report....
better update blog skali...huhuhuhuh
sini nak kongsi sikit....
kalau sy compare cara sy mkn,cara sy try tuk diet dan mcm2la...
mmg xpena ada penurunan....

sampaila skrg....kalau dlu berat sy mau mencecah 80kg....
actlly 78kg....ada juak la rasa kurang selesa,cepat semput,kurang confident
yela bdn makin naik....
even sy p jogging dgn harapan dptla kuruskan berat badan sikit..
tp smuanya hampeh!



huhuhuhu bikin takut oooo...berat sy mau mencecah 80kg.....
mcm2 penyakin ni timbul.....
jogging,kawal mkn.....


atas dasar ingin mcm racheal....kurus....tuk sihat...
hopefully kumang dan sy dapat kurus dan sihat.....
ku syg kwn2 ku xpclly kumang,racheal,cha2,dj,dan smua2 la....heheheh

tpi ni jugakla yg ku tak tahan.....kentutku yg wangi dan myegarkan....hehehehehhe
basah oo peluh sy....ni mmbuktikan stamina ku xsia2...
berat trun p 72kg time ni....
maksudnya sy suda trun 6kg drpada 78kg trun kepada 72kg....
harapan sy berat sy akn trun p 60kg akan datang.....
saya dapat hidup dgn sehat dan happy.....
dan mau menang Salcon biggest loser...
heheheh amin...
bye









Thursday, June 23, 2011

~jalan2 lihat pmandangan~

Pagi smua...
hari nie...ingat mau update sikit2....
tapi no idea.....
juz mau kongsi jak la...
apa yg sy jumpa di perjalanan tadi..
huhuhuhuu

sy pilih beberapa gambr tuk tatapan anda...
 - nampak tak tayar belakang lori tu terangkat..????
agak2 bapa la berat kontener tu kan??sampai tayar belakang tidak jejak bumi...
hehehheheee

 nie lagi jelas kelihatan kan??

hehehehhe saja bha ni hilangkan stress....byk btl keja sampai ku pun xtau mau buat apa.......banyak btl benda yg brmain dlm fikiran....(sambil dgr lagu
= Dan bila esok by sofaz...(dr crita Nora Elena)
best btl movie tu....
hope dapat suami mcm tu...heheheh



~ Apapun yg ptg cuba tuk happykan dri ok??
bye...sambung keja balik.....





Monday, June 20, 2011

~kembali keja sprti biasa...tpi hati masih tringat kampung halaman~

Hari ni trun keja seperti biasa......
mcm biasa....
tapi hati masih tinggal n tringat d Kunak....
Kampung Madai?Dasar Baru....

tringat Nenek,mak dan adik....
kalaula badan kita ni dapat dibelah2 n ditinggalkan separuh disana
kan best????

 rumah mak bapak sy.....


 rumah kebun.....
huhuhu rindu mau balik kg. lagi....

Monday, June 6, 2011

~Tetiba terasa ingin balik kampung halaman...Kg Madai~

Assalamualaikum....wbt...
hari nie mcm terasa ingin balik kampung halaman
yg dlunya hanya dikenali sbgai Kg.Madai tetapi skrg suda dibahagi2kan n kawasan 
rumah sy dikategorikan sbgi Kampung Dasar Baru.....


Di rumah ni la kami berempat dibesarkan....abgku=Affendy,Adikku=Rozaliamisah, Adik lelakiku= Wan Hady dan sy......dengan 1001 kenangan .......(sama ada gembira,sedih,susah,senang)

kasian betul tgok rumah kami nie bha......
org2nya yg tuan rumah suda 2 org yg tiada iaitu Arwah Atokku (1996) dan arwah bapaku tersayang (2006).........

Hari nie tiba2 kurasa mcm mau balik jmpa nenekku tersayang...makku, bapak tiriku..dan adik lelakiku....n lastly mimingku.....
bila kita rasa sakit n xsedap bdn mcm mau bmanja2 dgn family nie....
tapi apakan daya cuti xda.....ingat mau kumpul cuti tuk raya nnt...


niela nenekku syg....yg xpakai tdung ni sepupunya nenek putlik...


niela gambr family sy....bapak tri sy=pak ali,mak,makcik temmiang,nenek dgn qayyim bulat,kak ipar=dayang dan adik....

bestnya if sy dapat balik kampung......hope raya nnt kami skeluarga dapat 
bkumpul2 smua...huhuhuhu
amin






Saturday, June 4, 2011

Iqa "Di Penghujungnya"

~Di penghujungnya....by ika mentor 5~ syok oo lagu nie...

Bila setiap tutur kata yang kita ucapkan
Lebih menyakitkan sayang
Tiada akhirnya bertengkar dalam kecewa
Mungkin perasaan cinta yang dulu di bangga
Kini sudah hilang sayang
Janganlah cuba memaksa hati yang tawar
Tak guna lagi
Engkau dan aku
Berpura-pura masih bersatu
Sedangkan dua
Muka bertentangan
Suatu penyeksaan
Tak guna lagi
Untuk ku terus
Berpaut janji
Yang telah lupus
Perjalanan kita
Mungkin sudah tiba
Di penghujungnya
Mungkin perasaan cinta yang dulu di bangga
Kini sudah hilang sayang
Janganlah cuba memaksa hati yang tawar
Ku doakanmu dapat ketemu  seorang insan yang lebih baik dariku
Doakan aku dapat ketemu cinta yang lain untuk menemani hidup
Tak guna lagi
Engkau dan aku
Berpura-pura masih bersatu
Sedangkan dua
Muka bertentangan
Suatu penyeksaan
Tak guna lagi
Untuk ku terus
Berpaut janji
Yang telah lupus
Perjalanan kita
Mungkin sudah tiba
Di penghujungnya


Harus belajar bersabar dan terima takdir dgn reda.....

Assalamualikum semua...
hari nie cuti..tapi saja bz kan dri p opis tuk settlekan apa yg patut....

Lagipun kwn2 lain smua balik kg...so mmg boring n sunyi tu prkara biasa
tapi tis monday kumang akn dtg...
so xdala sunyi sgt......
saja merajinkan dri tuk updatekan blog..huhuhuh
disini sy mau kongsi apapun dygaan yg dtg kepada kita.....
xkirala sama ada mlibatkan klrga,dri kita sendri.....ketentuan yg telah
ditetapkan.......even sbnrnya kita pun mcm xdapat terima....
kita terpaksa jugak belajar untuk terima...
mmg pahit n memerlukan ksabaran sebenarnya......
mesti kamuorg xfaham kan...yela blur2...xpela...
yg ptg 
Harus belajar bersabar dan terima takdir dengan reda......
Mungkin skrg kita tidak nampak apa hikmahnya 
sebab itu kita masi dlm emosi yg xstabil lagi...........
tpi tuk sedapkan hati dan pujuk dri sendiri......
tapi melibatkan pembohongan demi pembohongan ni..
kita serahkan jak pd Tuhan yg mengatur sekelian alam
pasti akn ada hikmahnya.....
percayala... 

Thursday, June 2, 2011

~Terasa diri dikhianati~

Pernahka anda rasa diri dibohongi?????
pernah ka anda rasa dikhianati..??????????
pernah ka anda rasa diri mcm terasa bodoh hanya tunggu dia
sedangkan dia xpernah ingatkan kamu.....
huhuhuhuhuhuhuhuhu

Ini sy mau kongsi berdasarkan kisah org tertentu........(xperlu la dicakap siapakan??)
setelah bkwn dari 2008...hinggala couple julai 2009........
alih2 dlm akhir bulan 2009...bf dia ni smakin mjauh suda.........
jarang msj apalagi tel.....
mmg dia pernah bgtau yg mak dia tdk restu hubungan mereka.........
bila dtel. dia langsung tidak akan angkat......selama hampir 2thn...
huhuhuhu
 tp niela tips bila seseorg sama ada bf atau gf tuk kenalpasti dia suda ada org lain:
1. jarang tanya kabar atau tel
2.Suka berbohong
3.bila ditel. xpena mau mgangkat
4. Jarang bls msj..kadang xbls langsung
5.jarang2 mau jmpa...
6.plg ketara akn suka mjauhkan diri...
7.langsung xpena pduli pasal kita.....apa yg kita buat..

tapi....mmg ksianla bila kita dapat tahu yg org kita percaya mgkhianati kita.....
then senang2 jak cakap JANGAN ADA BENCI...
ingat hati kita ni hati batu....xda perasaan.....
alih2 kita dapat tau dia suda pun brkahwin 2/3thn lepas...
yg buat kita sedih...lelaki ini xpena bgtau perkara yg sebenar....
dia biarkan yg gf dia tercari2 apa sbnrnya yg berlaku....

cubala bgtau perkara sebenar...yg hakikatnya dia suda kawen dgn buah hati baru...
janganla biarkan gf atau xgf dia mcm bgtu jak tnpa pnjelasan yg jelas..
apapun smua suda brlaku......
biarla tuhan yg membalasnya.......
tuhan telah mgatur hidup kita dgn sbaik2nya....