Friday, August 19, 2011

Genap suda usiaku hari nie...TQ Allah...panjangkan usia sy, beri sy kesihatan,beri sy rezki apa yg sy miliki setakat ini.....amin.....



Ahlan wasahlan.....
syukran ya Allah...
atas limpah kuniaNya yg terhingga kepadaku....

hari nie genap usiaku 2* tahun.....
Thank you Allah yg maha mencipta dan mgatur segala2nya...
TQ arwah ayahku dan makku coz lahirkan dan jaga ku dr kecil sampai skrg.....
tq tuk semua yg pena wujud dan yg ada d sekelilingku 
kwn lama dr dlu sampai skrg...
sy ucapkan....

W.E.L.C.o.M.E 2 mY LiFe...


 huhuhuhu saja mau hargai diri sendiri.....
selamat hari jadi lisa....
~ Apapun ku harus mengatur langkah yg seterusnya....teruskan
prjuangan.........
~harapan sy perjalanan hidup sy lebih teratur di masa akn dtg dan 
lebih baik dr sebelumya..dan lebih baik dr sebelum ini...
~begitu jugak dgn kerja....mudah2an rezki sy bertambah murah di masa akn dtg...
~smga hidup sy brtambah success di masa akn dtg....
~smga sy ble lupakan org yg sepatutnya....dan sy dapat jumpa org yg lebih baik
dr dia...
~smga sy ble dapat capai berat badan sy sampai 55kg di masa akn dtg
amin......... 
jum layan lagu nie...


apa yg ptg, thn ni sy dapat kad wish birthday dr Salcon company...

inila kad dr salcon....




heheh cantikkan...mildy pun dapat dgn kak Jian...




tqvm to our Chief operating officer= Mr.Ooi Cheng Swee, our project Director= Mr.yap sui Pon and lastly our HR& Admin manager=Mr.Anthony Ng Bee Hwa....heheh







selamat panjang umur buat adikku RozaliaMisah Hassan....


selamat panjang umur satu2nya adik perempuanku.....
kau adalah harta paling berharga yg kakak ada....
prtalian adik-beradik adalah segala2nya bg kakak...
termasuk abg dgn adik lelaki kita Wan hady....

dengarla lagu ni selamat panjang umur di usia 21thn....
pandai2la jaga dri d tempat org....


Miss u so much...
tunggu kedatangan kakak di kampung ok???
xsabar mau balik kampung....


Wednesday, August 17, 2011

~Aktiviti menjelang mau dekat Raya~

~hai~
saja mau habiskan masa
biasanya apa yg kamuorg buat menjelang raya????

biasanya sy 2minggu sebelum raya.......sy sibuk suda myiapkan kuih2 utk raya....
tapi untuk tahun ni.....sy dgn rakan2 satu office share2 utk buat kuih bersama
~salah satu kami buat adalah keropok popiah simpul...seperti dibawah:-


......inti dia kami letak serondeng dagging....

biskut kedua adalah biskut bunga
biskut ni tlupa ambil gambr....hehehehe

ini adalah kuih kami yg ketiga....sy nmakan ini biskut mix coklate....coz dlmnya seakan2 rasa
biskut chipsmore......

~inila biskut dia sebelum dibakar~

~ Herna (kwn seoffice) bz susun kuih yg suda sejuk dlm bekas~


 cuba teka ini biskut apa?????

~ coklat masakan ini akn diletak diatas biskut tadi yg suda masak~

macam nie...

tau suda biskut apa?????heheheh 
sebelah sy ni kak linda....
diala kwn sy yg sama2 sakit pinggang oooo duduk buat kuih nie....heheheh


inila biskut almond london...
ada lagi biskut lain tapi tlupa ambil gambr mcm cookies dan biskut ulat bulu...
bukan ulat bulu naik daun tau????heheheh

ingat bila balik kampung nnt mau tambah2 sikit lagi....
yela ada adikku dtg,abgku,ank buahku....semuala.....
hope pak ali pun sempat dtg beraya ramai2 dgn kami.......
hope raya thn ni lebih baik dr raya tahun lalu....
begitu jugakla dgn khiduan sy di masa akn dtg....
bye mau sambung keja.....
t sambung lagi k
~bye~

Thursday, August 11, 2011

~Angan2 menjadi usahawan yg bjaya suatu hari nnt-kek,kacang soya& mee kering kuning!!~

Assalamualaikum wbt dan Koniciwa 2 all..... :p
Hari nie....saja mau memuraikan lagi blog sy...
huhuhuhuhu
erm....saja mengisi masa lapang..... 

Pernahka anda berangan2 menjadi usahawan berjaya?? 

Seperti org lain......sy juga brcita2 seperti ini......
sy bercita2 mjd pgusaha kek,kacang soya dan mee kering...  

tapi sebelum tercapai semuanya...sy perlu ada mesin2 seperti di bawah:- 


-nie adala mesin membuat dodol atau tuk masak sos cili atau tuk masak n gaul sos dlm kuantiti banyak....



- nie pulak sesuai utk mak sy sebab mesin ni utk buat kuih2 sarang semut dlm
kuantiti yg banyak dan cepat...




- Mesin di atas ni pulak merupakan mesin tuk buat kuih bahulu dengan cepat...cantikkan???

- Inila mesin yg paling sy idam2kan....setakat ini...enta bila  la hasrat sy tercapai...
mesin ini dapat membuat, membentuk mee dengan cepat.....



- mesin ini sy target....sy pcaya sy akan dapat memiliki dlm 3 atau 4 thn lagi...amin...
sy pun mahu kembangkan bidang usaha keluarga sy dimasa akn dtg....
sy akn cuba tuk mencari resipe amcm mau membuat fish kek yg paling lazat d rantau sabahan akn dtg
hehehehehe amin....sekaligus ini fish kek akn jd salah satu dr produk di bawah
Hassan Agro Food Enterprise.....

- ini pula adalah mesin utk membuat lemang cara moden....baguskan teknologi sekarang
sudalah mudah dibuat,cepat pulak tu untuk dipasarkan...


- Peti sejuk khas utk kek sahaja....

~ Ini pulak merupakan mesin pembakar yg sy paling minat dan ingin memilikinya setakat ini.....~

sy suda pun ada mesin pengadun utk membuat kek...tapi pembakar biskut mcm ni belum ada...
- mesti mahal nie....coz stainless steel...

~ i Hope one day....i'll be come the success  entrepreneur xpclly in kek home made,
soya bean drinks & mee product...

~ Plan sy di masa akn dtg, bila usia sy mjangkau awal 40-an.....sy mahu fokus sepenuhnya 
kepada bidang usahawan(yg sy minat dan confident bole membawa keuntungan
yg besar kepada sy) disamping sy fokus kepada keluarga sy....(xpclly bakal ank2 sy kelak)
hehehehehhe
ini skadar planning sy dmasa akn dtg....hopefully tercapai...
Amin....


Bagaimana dgn anda d luar sana?????
anda berangan2 mahu jd apa??????



Wednesday, August 10, 2011

Rindu Setengah Mati~ D'Masiv ~

Aku ingin engkau ada disini
Menemaniku saat sepi
Menemaniku saat gundah

Berat hidup ini tanpa dirimu
Ku hanya mencintai kamu
Ku hanya memiliki kamu

Aku rindu setengah mati kepadamu
Sungguh ku ingin kau tahu
Aku rindu setengah mati
Find More lyrics at www.sweetslyrics.com

Meski tlah lama kita tak bertemu
Ku slalu memimpikan kamu
Ku tak bisa hidup tanpamu

Aku rindu setengah mati kepadamu
Sungguh ku ingin kau tahu
Ku tak bisa hidup tanpamu
Aku rindu