Sunday, December 11, 2011

~hajat ku tuk try buat sponge kek-suda trmakbul~


Assalamualaikum smua....
mcm lama suda sy tidak update2 ni blog bha.....
klu ini blog pandai brkata2 suda dia sound sy tu....
"napa x update2 status sy arrr???
hehehehhehehe

berbalik kepada status sy di atas.....
dulu setiap kali sy termkn kek yg dibeli di kedai...
sy selalu tengok structure nya..bentuk dan rasanya...
~dlm hati, mudah2an suatu hari nanti sy pandai buat kek mcm begini
supaya bila setiap kali birthday ahli keluargaku atau anak2ku akn dtg.... aku dapat buatkan kek mcm nie dan xpayah lagi beli di kedai....~

sehinggala suatu hari ku ditemukan dengan sorg kwn...@jiranku yg trbaik dr ladang..
diala yg offer sy tuk belajar dgn adiknya yg mmg pandai buat kek n bun...

~sy btl2 bersyukur ke hadrat Ilahi...yg maha mengatur segala pjlnan hidup sy...
even sometimes i felt that m so lonely....n disappointed with my mantan bf.....ehehehe
tp yela life must goes on...n we must to fight it until the end....
m olwez advised myself that Percaya dengan Ketentuan Allah....

Jum kita layan2 pic sesi clisa dgn adik kwnnya ajar buat kek...
 nie sponge kek yg 1st jadi...dgn brg2 yg terhad...

tengokla rumah org bujang....lainla klu buat kek d rumah mak...semua brg ada...
sampaikan guna jug tuk meja nie...heheheh

 nie time tuk buat cover dia...

 mau hampir siap cover dia..

hah mcm ni la even tidak selawa n selicin d kedai....
hehehe nie mmg sponge kek dgn cream jak...
lagi sedap rasanya bila letak fruits di dalamnya 
mcm nenas,mangga atau apa2 jak ikut suka hati si pmbuat...
nie pandangan tepi....
niela hasilnya sponge kek pertama yg ku n org mgajar...
tq dek....
next time kak buat sendiri suda....
xlupa jugak..Tq Tuhan atas ketentuanMu...