Wednesday, December 28, 2011

~Azamku di tahun 2012~


ya...itu dia 2012.....
ada apa dengan 2012????
suda plan untuk thn depan????
atau target yg mau dicapai thn depan???
banyak sebenarnya.....

salah satunya adalah :

1.Kalau tuhan izinkan.....(sy mahu cepat2 mahu habiskan n fokus dgn my study)
- yela sebelum ni kan sy tangguh pgajian....ingat sy bole buat 2 keja dlm 1 masa rupanya tidak....

2. Semoga tuhan berikan kita kesempatan,kesihatan dan murahkan rezki di thn 2012
-Terima kasih tuhan....mksud sy tuhan murahkan lagi rezki sy thn 2012 lebih dr thn sebelum nie.....amin....

3. Target mahu Kuruskan badan balik....
-Walaupun  target ni mesti ada setiap thn, tp masih lagi belum tercapai....hopefully thn ni ble trcapaila.....amin...

4.  Ingin kembangkan lagi bisnes keluarga yg masih lagi di tahap permulaan...
-Mmg sebelum ni bisnes kecil2an mak sy bjln dgn biasa...tp dlm thn ni sy akn tlg mak sy arrange n plan based on my schedule...
-smga rancangan sy tuk jd pgusaha mee kering, sos chili dan homemade cake berjalan dgn lancar di thn 2012...bgtu jugk dgn adik-beradikku yg lain smga success dlm bidang masing2
Amin... ya Allah...

5. Dapat beli mesin tuk buat and jual yoyo dan dapat beli mesin Waffle 
-Sy teringin sgt2 ada mesin yoyo tu dgn waffle sendiri tp mmg perlukan kos yg agak tinggi jugakla bg sy....hehehehe
-hopefully sy ble beli 1 utk dri sendiri d thn 2012..amin

itula azam c-lisa tuk thn 2012...... ;)
Bagaimana dengan anda.....????????
suda tanam azam baru????


 
 

 

Monday, December 26, 2011

~Love.....love.....love......~


Hai Friendz...Assalamualaikum..
2day is Tuesday....n 2day oso my bro wanna go back 2 our hometown....
*Kunak*
so he request me to send him 2 terminal bus....
bestnyabalik kampung...kan n gather2 celebrate happy new year with parents...

ya kwn2 2day sy mahu cerita pasal Love,
Y  we  need love? Do we really need love?
yup...of course la we need love....semua org need love
but...no needla sampai pecah kepala mau cari couple di sana sini bila kita tiada pasangan....kan..kan...?

Smtimes m owes thinking n wondering Y pple must like deseperate mahu mencari couple tuk Love?????either terlalu bosan suda ditanya2 ole makcik2 yg dekat kampung tu ke..atau rasa diri xlaku sebab kwn2 yg lain suda kawen n suda punyai anak pun....


Guyysss...i tell u ar????juz b relax and cool ok?????
No need 2 be rush on finding love... Based on my xperience...
y don't we juz stay relax....do what we wanna do....

kalau ada jodoh tu...kawenla juak tu nnt.....
klu xda pun...fikirla +ve yg maybe jodoh kita tu suda pergi dulu dr kita....
dan akn tggu kita d pintu syurga....ataupun.....
capai target dulu..sampai seru...kawenla.....then bercinta puas2 lepas kawen
kadang bercinta sebelum kawen ni sakit....sakit bila kecewa...tp yalah itulah namanya cinta
sometimes cinta nie ble mematangkan dan mendewasakan kita....bila (kecewa)
bagi sy....biarla kawen lambat yg ptg  jodoh yg kita jumpa tu yg hakiki.....tdk mau suda
rasa kecewa dan ditinggalkan spt sebelum2 ni......:'(

Yakinla
Seperti yang dijanjikan ,Setiap org suda ditetapkan dengan jodohnya masing2....
Setiap Hawa ada Adamnya. 
Kalau tak jumpa Adam / Hawa didunia ni jgn risau , dekat Syurga nanti pasti ditemani oleh bidadara dan bidadari :)

so bagi yg masih bujang2 si luar sana.....marila sama2 dengan sy....
kita belajar...belajar dan belajar....
either belajar kerja, cari duit banyak2....kumpul harta  sendiri dgn titik peluh sndiri...
tolong mak dan klrga.... (Hargai mereka selagi mereka ada...)
  Kita belajar bisnes,
 Bukan ka itu something yg lebih worth ? =)







Thursday, December 22, 2011

¨¨ Begitu cepatnya masa berlalu¨¨

salam 1 malaysia semua....
ingin mgupdate sikit2....
cepatnya masa brlalu.....
setahun suda rupanya sy keja d Salcon Company ni....
adik bongsuku pun besar suda....
sampaila dia suda bersunat baru2 ni....
ngam2 bulan kelahirannya lagi tu.....
sempatla buat kan dia kek sebiji....
tp xselawa d kedai kek la....

tu dia kek 1st sy buatkan utk adik bongsuku....

yg ini utk satu2nya ank buah ksygn ku...Mohd.Qayyim

P/s dikesempatan ini jgk m wanna wish merry xmas 2 all my frienz who r celebrate tis year....
n happy new year 2012!!!!

Sunday, December 11, 2011

~hajat ku tuk try buat sponge kek-suda trmakbul~


Assalamualaikum smua....
mcm lama suda sy tidak update2 ni blog bha.....
klu ini blog pandai brkata2 suda dia sound sy tu....
"napa x update2 status sy arrr???
hehehehhehehe

berbalik kepada status sy di atas.....
dulu setiap kali sy termkn kek yg dibeli di kedai...
sy selalu tengok structure nya..bentuk dan rasanya...
~dlm hati, mudah2an suatu hari nanti sy pandai buat kek mcm begini
supaya bila setiap kali birthday ahli keluargaku atau anak2ku akn dtg.... aku dapat buatkan kek mcm nie dan xpayah lagi beli di kedai....~

sehinggala suatu hari ku ditemukan dengan sorg kwn...@jiranku yg trbaik dr ladang..
diala yg offer sy tuk belajar dgn adiknya yg mmg pandai buat kek n bun...

~sy btl2 bersyukur ke hadrat Ilahi...yg maha mengatur segala pjlnan hidup sy...
even sometimes i felt that m so lonely....n disappointed with my mantan bf.....ehehehe
tp yela life must goes on...n we must to fight it until the end....
m olwez advised myself that Percaya dengan Ketentuan Allah....

Jum kita layan2 pic sesi clisa dgn adik kwnnya ajar buat kek...
 nie sponge kek yg 1st jadi...dgn brg2 yg terhad...

tengokla rumah org bujang....lainla klu buat kek d rumah mak...semua brg ada...
sampaikan guna jug tuk meja nie...heheheh

 nie time tuk buat cover dia...

 mau hampir siap cover dia..

hah mcm ni la even tidak selawa n selicin d kedai....
hehehe nie mmg sponge kek dgn cream jak...
lagi sedap rasanya bila letak fruits di dalamnya 
mcm nenas,mangga atau apa2 jak ikut suka hati si pmbuat...
nie pandangan tepi....
niela hasilnya sponge kek pertama yg ku n org mgajar...
tq dek....
next time kak buat sendiri suda....
xlupa jugak..Tq Tuhan atas ketentuanMu...
 
 

Thursday, December 1, 2011

~Forever N one~

1. Forever And One (Neverland)


What can I do?
Will I be getting through?
Now that I must try to leave it all behind
Did you see what you have done to me?
So hard to justify
Slowly it's passing by

Forever and one
I will miss you
However, I kiss you
Yet again
Way down in Neverland
So hard I was trying
Tomorrow I'll still be crying
How could you hide your lies
Your lies

Here I am
Seeing you once again
My mind's so far away
My heart's so close to stay
Too proud to fight
I'm walking back into night
Will I ever find someone to believe?

Forever and one
I will miss you
However, I kiss you
Yet again
Way down in Neverland
So hard I was trying
Tomorrow I'll still be crying
How could you hide your lies
Your lies
btl2 sakit klu difahamkan lagu ni....
btl2 mendalam n hanya org2 tertentu sahaja 
yg ble merasainya.....(yg melaluinya)