Tuesday, February 21, 2012

~Rasa kesedihan itu mesti ada~

Assalamualikum wbt......
hari nie 21/02/2012 bersamaan hari selasa........
bererti ada seminggu lagi sy bukan staff salcon suda....
walaupun company ni, situasi nya....n environmentnya.....
tidakla sehebat mana....
namun disinila tempat sy mncari sesuap nasi....
sy tetap berterima kasih banyak2 dgn bos, org2 otai yg menjadi sifu
selama sy bkerja dsini....
start kerja dgn position as QA/QC Supervisor...cum to Traffic management
Cum to EnV. Exctve...


Tapi mungkin tuhan suda tentukan hala tuju hidup sy begini...
sy harus move n mgatur langkah utk maju kehadapan....
memang tidak dinafikan perasan sedih tu tetap ada....
bila akn tgglkn kwn2 sekerja mcm kak zila,kak nanai, navy, ol, whell,mel,stn, Mr.Chua(org Otai dlm salcon)..
n boss yg paling sporting MR.lim....
tdk lupa jgk our PM Mr.moy....
jasa korg akn dikenang....

mesti sy akn rindu kenangan2 kita sama2 bkerja.....
gelak ketawa kita bsama
gosip2...
hehehhehehe

Enta ptg ni...sy terpanggil tuk update perasaan sy dlm blog sy ni...
apapun sy ucpkan  W.E.L.C.o.M.E 2 mY LiFe...
n 2 4get u all....
i never do....
but 2 remenber me....
hope we still always keep in touch...
bye...mau balik suda ni...
teringat movie drama vanila coklat....
best...crita cinta cintun....
heheheh


Thursday, February 16, 2012

Selamat berjumaat....Penghulu segala hari....

Assalamualaikum wbt....
pejam celik...pejam celik...
tinggal bapa hari lagi sy bergelar staff salcon....
ada lebih kurang 2 minggu lagi....

Lepas ni xtaula apa akn tjd..
dimana hala tuju sy lepas ni....
dapatka sy habiskan study sy.....
entala dmana rezki sy mksudnya...
kerja sy akn dtg.....

Percaya jak dgn ketentuan Tuhan....
kali mmg bginila ketentuan utk sy....
bsyukur jakla kan....
reda dgn apa blaku....

Wednesday, February 1, 2012

~Semoga tuhan selalu bersamaku....~


Assalamualaikum wbt kepada smua warga Blogger smua...
lama suda tidak luangkan masa tuk luahkan apa2 pun yg bkaitan dgn sy dlm blog ni..
apapun sY ucapkan WELCoME 2 mY LiFe....

Baru tadi sy bz p Inspection dgn DOE....penat+ panas + penat = sakit kepala...
sudala smlm tidur xlena coz panas terik.....
ditambah dgn perasaan nervous coz sabtu ni p test 
yg selama ni sy tggu2......panggilan dr spa...
ingatkan nama sy black list suda.....

Apapun sy tetap bsyukur atas takdirnya.....
Tuhan yg maha mgatur perjalanan kita..........
ada org mcm senang jak pjlnan hidup dia......
dlm usia mcm sy skrg ....suda ada keja tetap...ada suami n paling best ada ank suda....
bukan rasa myesal dgn takdir sendiri...cuma kita trfikir la sejenak.....
kadang ada diantara dorg siap tanya2 lagi kita ...ko bila lagi? cepat2la....

Kadang mau jugak sy bls balik....
Ingat kami2 yg sewaktu dengannya tidak ada keinginan ka bgtu....
bsyukur la kamu ditakdirkan bgtu yg serba ada....dan cepatbertemu jodoh....
tp sy mau tanyala bg mereka2 yg awal kawen....
kamu rasa kamu suda cukup ka bg rasa duit2 gaji kamu dgn org tua kamu????
kamu cukup2 ka suda balas balik jasa org tua kamu......
ni tidak kira lelaki atau perempuan....
asalkan namanya anak.....

Bgtula dgn sy....even perempuan ni ada limit dia....
ikutkan hati sy mau bg apa2 yg kurang d rumah...
mksud sy...segala keperluan....
tula sebabnya setiap kali gaji...sy sedih jugakla liat gaji sy yg masih tidak menampung...
sy mau adik2 sy atau family sy mcm jugak org lain....
kita tidak maula memikirkan mau kaya....
tp kita mau klrga kita hidup senang....
coz sy sedar klrga sy bukan dr klrga org berada....
sy dtg dr kelurga yg susah yg diuji dgn pelbagai ujian...
dr kami kecil sampaila kami dewasa......

Walaupun bgtu sy tetap bsyukur dr pgalaman yg susah2 tula....
sy belajar mcmna susahnya dan apa itu erti kehidupan......
time sy ting.5 lagi sy/kami adik-beradik diuji bila Arwah bapakku terpaksa dirawat d HUKM....
dgn handle restaurant.....kebun lagi....
disitula sy belajar masak...even xsedap tpksa juakla...
time tu mak pun temankan arwah bapakku d KL selama 6bln...
apapun sy brsyukur dgn takdirmu Ya Allah....
dengan pengalaman inila....
sy ble btahan spt skrg......

Dan sy btl2 bharap Tuhan selalu bsama dgn sy.....
jga sy dan klrga sy....
adik sy yg jauh nun dsana....
dan utk lusa pun....
smga tuhan btl2 tlg sy......
ada brsama2 sy..berkat doa
nenek hj.ku, arwah bapakku.....
smga aku dpt.....
amin......