Tuesday, July 31, 2012

Lirik lagu Untuk Dia - SleeQ Ft Najwa

[Sleeq]
Kuatkan radio, kuatkan radio anda
Kuatkan radio, kuatkan radio
Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu
Ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

Dia penuh gaya, semuapun nak bayar

Memang selalu belanja
Mungkin anak orang kaya
Kadang kala pabila
Dia ke Singapura
Tak duduk rumah saudara
Dia inginkan Shangrila

Bertemu di Facebook

Beberapa hari kemudian
Mungkin gua comel kot
Ajak ku jumpanya di KL, Ooh KL
Oh lupa bilang gadis ni KL
Tak cakap kosong dia memang begini
Akhirnya dapat tahu dia punyai lelaki
Lelakinya pula kan bawa Mercedez
Apa saja dia minta dia memberi tetapi

Aku yang patut, yang patut

Memberinya segala
Kerna aku mampu, ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

[Najwa Latif]

Engkau Punya Gaya
Walaupun tak kaya
Bukan paras rupa yang aku pandang sahaja
Mungkin kau lihat ku
Ku banyak berbelanja
Tapi sebenarnya ku biasa-biasa saja

Bertemu di MukaBuku

Ku jatuh hati padamu
Bukan tak nak mengaku
Tapi hati rasa malu

Senyum mu menawan menawan

Kau buat hatiku tertawan
Ada sesuatu yang kau perlu tahu
Tentang diri aku dengan lelaki itu
Meski dia bisa beriku apa sahaja
Tapi itu semua tidak boleh beri bahagia (bahagia)
Itu bukan segalanya

[Sleeq]

Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu
Ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

[Najwa Latif]

Jadi engkau yang patut, yang patut
Memberiku segala
Kerna engkau mampu, ya engkau mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk aku (okay)

Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku (untuk kamu)
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku





P/s : memang dalam hidup ini...yug penting adalah kebahagiaan.....betul kata adik saya 

~ Kebahagian menutup segala kekurangan & Kesusahan~

Thursday, July 26, 2012

.....Next Destination Zone Tawau (26.07.2012) Di MB Hotel...

Assalamualaikum WBT dan selamat malam
petang ni....kami bermalam di MB hotel pulak....
setelah penat sharian site visit....
banyak juakla kerenah Kontraktor ni...
paling tidak tahan tu balik2 ni sy dikenakan...
mentang2la sy jak yg perempuan...

tapi bangga jugakla....
sy terpilih sbagai Penolong Eksekutif Binaan D FELCRA Berhad..
satu2nya perempuan bahagian teknikal...

hari nie..
malam nie...
xtaula kenapa saya betul2 sedih....
berat mata memandang..
berat lagi hati menanggung....
hari nie hari jadi satu2nya ank buahku..
Mohd.qayyim Bin Affendy...
smga dia sllu sehat dan panjang umur...

ermmmmm
klu xda arah melintang....
kami akan bertolak balik kk dalam jam 8.00am
lepas hantar bos p airport...
semoga perjalanan balik kami selamat...


harapan saya di masa depan:-
1) saya tabah tuk lalui hari2 mendatang.....
2) semoga rezki sy melimpah2.....
3) sy tetap nampak muda walaupun usia sy semakin b+
aminnn


Wednesday, July 25, 2012

~Singgah Seafest Hotel tuk semalaman~

ya, inila tempat kami bmalam bila site visit especially di Sem4na.....
Cantikkan????

saya tidur dengan selesa sampaikan pagi nie sy tidak terbangun sahur.....
sib baik sudah niat semalam.....
hari nie kali kami p pulau bumbum....
lawat rumah PPRT......
Zon sem4na....

tgokla sangat selesanya sy tidur smalam....

 hehehe posing sblm turun p sungkai....

Sekian dulu tuk hari nie......

Apapun Selamat brpuasa semua....
even xdapat bangun sahur...
kena jugak puasa k....
bye
Assalamualaikum WBT

Tuesday, July 24, 2012

~~Outstation P Sem4na~~

Pagi ni klu jd p Semporna....
sambil p site + singgah Kampung Kejap....
heheheh

xdapat update banyak2 sangat....
hanya juz wish...
Slamat Brpuasa Dan Bsungkai ptg nanti...
Semoga Prjalnan kami selamat sampai dan balik...
sempat posing dlu sblm tggu staff yg akn p sana...


Buat Sidia....
Tq 4 loving me....
tp tula....kamu sudah dimiliki....
kamu serba salah either pili saya atau dia....
saya undur diri...
sy xpernah lupakan kamu.....
saya doakan kamu bahagia.....
saya mau bersama lelaki yg hatinya dan jiwanya 
penuh dgn nama saya....
sy xmau berkongsi.....
 bye
:"(

Out Station p Tip of Borneo...(Kudat)



Assalamualaikum WBT
kemarin kami baru jak balik dr Kudat....
Syukur inilah rasanya kerja yg berkerja sambil berjalan2..
hehehehe

sempatla menginap d Hotel Marina Goff....
harapkan sendiri bayar....
wat masa ni mmg xmampu.....

bersyukur jugakla....
amin....
saya adalah bangga sendiri....
saya satu2nya pmpuan dalam teknikal di FELCRA Berhad...
so banyakla keistimewaan saya dapat...
contohnya:
1) saya tidak diletakkan jauh2 dr KK, saya akan pegang bahagian Tuaran Dan Telipuk jak...
2) Bila time outstation, oleh kerana saya perempuan satu2nya....,sudah tentulah saya akan tinggal dgn selesa 
di Hotel tanpa bershare2....sendirian Berhad maaaa.....
katil besar saya jak sendiri yg kongker....
heheheheheh

ini jak pic saya ambil, maklumla hp sy ni yg lama2...ttiba teringat hp ku yg hilang....
mudah2an saya dapat beli hp baru dimasa akn dtg....



Sunday, July 22, 2012

Ramadhan Kembali lagi......

Assalamualaikum Wahai warga blog smua...
hari nie hari ke-3 kita berpuasa....
semoga kita diberikan kesihatan yang berpanjangan...
untk sempurnakan hari ke-3 hari nie...

Hari ni klu xda arah melintang kami p outstation p Matunggong.....
sy pun baru dengar nama itu.....
heheheheheheh

semalam dia ada tlg cek kan dimana tu tempat...
alih2 d kudat rupanya.....

hari nie p site...
rabu baru balik office......
teringat zaman2 praktikal d JPPS Tawau dlu......
mcm xsangka hari nie kiranya sy ingat kembali 
kenangan 5thn dahulu.....

apapun smga kami pergi dan balik dgn selamat.....
dont noty2 k disini....
bye salam.....

Thursday, July 19, 2012

Assalamualaikum wbt...
dan selamat pagi di pagi penghulu segala hari = Hari apa???? cuba teka...?
Hari Jumaat....

hari ni merupakan hari terakhir sebelum kita start berpuasa pada hari esok...
hari nie saya dtg awal p kerja baru nie....heheheh

Al-maklum la mau membolot anugerah Pekerja Cemerlang 2013....





 I love my life now....
i enjoy to learn something here....
maybe can remind me about civil course five years ago...
actually i like go to site...like practical in JPPS Tawau.... 

~ Apapun sy bdoa semoga urusan saya hari nie berjalan dgn baik....~
settle smua....
malas mau keluar2 berurusan sebenarnya....
tp kejap lagi mau singgah Wgroup jumpa dia disana....
hehhehehe
miss u.....