Thursday, November 22, 2012


Assalamualaikum wbt...dan selamat petang......

sempat posing depat opis
hari nie....seperti biasa....
sy buat rutin hari2...
kerja-balik rumah-site-outstation...
atau kerja-lepak mkn dgn kwn serumah-balik rumah
dan begitula seterusnya...
kadang2 bila balik dr kerja...lepas jak mandi...
tau apa sy buat????

sy duk fikir apa yg sy buat hari nie???
adaka sy buat salah atau buat org lain tersinggung??
huhuhuh

tapi hari nie.....
awal pagi suda kak masniah bagi kami sorg satu apam polka dot...hehe
tapi saya ambil dua...
secara kebetulan color sama dgn baju sy pakai hari nie...

 niela polkadot kak masniah...

xnampak sangat warna oleh pembiasan cahaya...

haaaahhhh nie baru nampak warna kan??

nie la anting2 baru sy.....heheh

~ Walaumcmapun bz....sy tetap ada masa bgurau senda d opis~
tidak kirala ada bos ka...tiada boska.....
janji saya hadapi apa yg ada di depan mata sy....

oklah....cukupla update nie tuk hari nie..
bye...
Assalamualaikum wbt...

love my family
my brother, my sister in law, my qayyim
miss so much my sis at bandung...
mamak,nenenk and adik...

lastly miss my late father... :(
semoga ditempatkan dgn org2 yg briman...
amin....

Sunday, November 18, 2012



Lirik SHE Apalah Arti Cinta

Apalah arti cinta bila aku tak bisa memilikimu
Apalah arti cinta bila pada akhirnya takkan menyatu
Sesulit inikah jalan takdirku yang tak inginkan kita bahagia
 
Bila aku tak berujung denganmu
Biarkan kisah ini ku kenang selamanya

Tuhan tolong buang rasa cintaku
Jika tak Kau ijinkan aku bersamanya
Apalah arti cinta bila aku tak bisa memilikimu
Apalah arti cinta bila pada akhirnya takkan menyatu
Sesulit inikah jalan takdirku yang tak inginkan kita bahagia
Bila aku tak berujung denganmu
Biarkan kisah ini ku kenang selamanya
Tuhan tolong buang rasa cintaku
Jika tak Kau ijinkan aku bersamanya
Inilah saatnya aku harus melepaskan dirimu
(bila aku tak berujung denganmu)
Tuhan tolong buang rasa cintaku
Jika tak Kau ijinkan aku bersamanya
 
 
 
 
~ Sempat posing sebelum p kerja....~
apapun yg berlaku.....sesedih mana pun kita.....
kita harus bangun....
hargai diri sendiri.....
 
~Bila org xhargai kita....xapala....~
KITA YANG HARUS HARGAI DIRI KITA SENDIRI
 
duhai lisa....bila ko bersedih...
klu terasa menangis...
menangislah sepuas yg kau mau....
sampai masa ko xdapat sudah menangis tuk benda2 yg wat wat ko menangis...
 
kata lagu tu...
~HADAPINYA DENGAN SENYUMAN~ 

Thursday, November 1, 2012

~ Hari2 ku semasa d Felcra Berhad Sabah ~

Assalamualikum Wbt..
hari ni genap 01.11.2012  bersamaan hari khamis...
jam 07.16pm
sy masi d office...
saja mau pok Ot....
hehehehehehe

xtaula apa dlm fikiran sy skrg ni
Sedih + Penat + Letih + Kecewa + Sunyi
sampai bila la sy rasa begini ya.....
sslu jak teringat, terkenang...

Nasib baik ada kawan2 yg memahami....
yg gila2...
yg pengubat di kala sunyi....
xlain xbukan .......tau sapa???
tengok gambar di bawah.....

biar sy pkenalkan...
tudung seakan2 coklat tu = Cik Ain kwn yg sporting n cool
tudung putih tu = Adikku fiqa yg sllu jak ada time sy suka, sedih n happy
gonna miss u once u finish practical here...
tudung hitam= cik umi...same wif fiqa...practical student frm poli kk
and lastly in-front of me= Cik Niza kwn paling sporting...

nasib dorg ada dikala sy rasa sunyi....
so, dapatla sy lupa Mr. M tuk seketika...
hope tuhan lenyapkan la dia dr ingatan sy


~ terasa mcm kanak2 riang sebentar....~
miss u all once sampai masa kita tidak lagi kerja di bawah satu bumbung...
miss u n love u all
Daaaaaaaa

 

~ Tak munkin Aku~

Janganlah lagi kau mengharap
Cintaku untukmu
Janganlah lagi kau merayu
Padaku Untuk menerima kamu
Jangan kau mendekati
Aku ingin dijauhi
Pergilah engkau pergi
Pergi dari hidup ini
Jangan lagi imemaksa
Aku tahu kau berpura
Baik putuskan saja
Engkau memang buaya

C/O :
Tak mungkin aku
Tak mungkin aku kembali
Kembali pada diri mu lagi
Tak mungkin aku
Tak mungkin aku bersedih
Bersedih kerna diri mu lagi

Tak perlu lagi ditanya
Mengapa kenapa
Tak perlu lagi berdusta
Kerana ku tahu itu semua
Tak perlu kau mencari
Diriku ini lagi
Aku ingin sendiri
Tanpa engkau di sisi
Tak perlu kau berasa
Diri aku engkau punya
Baik lepaskan saja
Aku tak rela bersama


~ suatu hari nnt InSyaAllah sy akn brubah juak berhijab....
semoga tuhan selalu ada dgn sy....
Ya Allah ampunila segala kesalahan sy selama nie..
dosa2 sy sama ada sengaja atau tidak....
amin....

~ Duhai Lisa....tlg la bangkit semula....xperlula ingat lelaki2 yg xtahu menghargai
kewujudanmu....sllu jak mganggap kamu selalu salah di matanya...
~Berdoala semga Allah Swt berikan sinar baru dan dpertemukan dgn Org yg betul
dan yg telah ditetapkan untuk kamu sejak azali...~
~Amin~