Monday, January 28, 2013

~Kundasang -Mesilau Againnn n again~

.......Salam 1 malaysia....
Slmt myambut thaipusam tuk warga semenanjung

hari nie...
saja mau kongsi2...
segala kenangan2 bersama 
klrga belah iparku...
atau mentua abgku....
love them so much.....

jummm 
enjoy the pic....

Qayyim tgok mana tu....

pose dlu....
 
 posing dlu even hujan....

 nie la tempat kami mginap....lengkap n selesa ooo...

 nie la jagoh buah durian...@ abgku...

 gembiranya Qayyim....

 ~Jagoh membakar ayam @pakcik@bapak mentua abgku
 Qayyim kesilauan

 Ayam + Durian = SedDdaap

 Cantikkan view dia???

 Mcm d New Zealand....heheheh
 Welcome to Mesilau...

 Sila abaikan selipar sy okeeyyy...




 inila iparku dgn abgku....pasangan romantik gituee.....amin..

 ~Semoga Allah titipkan kami sekelurga kebahagiaan...~
diberikan Kesihatan yang berterusan
dan rezki yg brlimpah ruah...
Amin....
 

 

Tuesday, January 22, 2013

 
 Assalamualaikum n Konbanwa...
Ogenki desuka???
 

   Lailailai. Ni lagu baru untuk drama Setia Hujung Nyawa yang paling sy minat setakat nie.. yang ditayangkan dislot Akasia TV3. Di nyanyikan oleh Fiq ft Gjie. Lagu ni memang khas untuk drama tu kot sebab tajuknya pun dah sama kan? Lisa takjumpa full version untuk video lagu ni. Mungkin belum ada kot. Dengar je la yang ni ;p



Lirik Lagu Setia Hujung Nyawa
Aku tak bisa menidakkan rasa cinta
Meski ku tak bisa melupakan salah mu
resah hatiku
Maafkan diriku
Melukakan mu
Cinta jangan engkau pergi
Jauh dari diri ku lagi
Sesunguhnya cinta kita
Setia ke hujung nyawa
Bila tersedar betapa tulus cintamu
biar apa pun yang menghalangnya
tak kan pernah bisa
dari diriku
menjaga cinta mu
tuhan tolonglah aku
satukan aku dan dirinya selamanya
maafkan diriku
melukakan mu
cinta jangan engkau pergi jauh
dari diriku lagi
sesungguhnya cinta kita setia ke hujung
nyawa
cinta ku tetap di sini
takkkan pernah jauh dari mu
oooooo
 
 
~ Semoga Tuhan berikan sy perasaan cinta untuk kali terakhir
dan sy harap cinta sy akan datang adalah 
cinta ke hujung nyawa....
Aminn....
 
 
 

Tuesday, January 15, 2013

~Bersemangat mau Kurus~

Salam...
xtaula hari nie...sy berkobar2 mau kuruskan badan....
terbaca blog kwn
Saya Nak Kurus
dari...

http://www.taknakgemuk.com/2010_01_01_archive.html

betul2 sy mau kurus....
biasanya kalau sy kecewa sy makin kuat mkn
tpi kali nie sy kecewa...tp sy mau lawan coz
sy mau cantik + sehat 
sy mau jd mcm sy yg dlu...


rindunya kurus mcm dlm gambar....

~Ya Allah tlg la sy mau kurus.....~

Monday, January 14, 2013

PUTUS CINTA vs CARI JODOH

holla !!!

hai semua....mesti kwn2 semua disana terfikir2 apa sebenarnya yang sy akn post kejap lagi kan??? Bukan apa tadi time rest2 time sy cuba search something di goggle...alih2 keluar pasal putus cinta Vs cari jodoh...
sekali dgn doanya sekali....jum sharing....





Doa putus cinta :




Doa mencari jodoh :


Untuk pengetahuan semua,...doa putus cinta ini @ doa mengatasi kekecewaan ini bukan sahaja untuk situasi putus cinta tetaoi boleh juga jika kter kecewa dgn dr sndr, pelajaran, kerjaya or swaktu dgnnya.. meanwhile, doa mencari jodoh nie hanyalah ikhtiar shj taw..jgn luper pd usaha n tawakal pada Allah...

sesungguhnya jodoh dan pertemuan adalah ketentuanNya...semoga kter dikuatkan semangat setiap kali menghadapi kekecewaan dan ujian perasaan...dan semoga kter semua dipertemukan jodoh yg sebaiknya dan secocoknya dgn dr kter yea...aminnn.....

 ~Senyumla lisaaa wlupun kadang dlm hatimu tidak seindah senyumanmu....~
hanya tuhan jak tau...
~Yakinla bahawa Tuhan akn mgantikanNya dengan sorg yg lebih baik dr yang dlu~
Aminnnn











Thursday, January 10, 2013

~ Kek yang dapat ku hasilkan di raya thn2012~

~Assalamualaikum WBT~

hari nie...juz mau kongsi2 pic2 kek
dr adik sy....Alba Rosa...
dimana sy dgn adik sy nie...membusykan diri
buat kek menjelang hari raya beru2 nie..

jommm tgok pic di bwh..:-
untuk pgtahuan smua....kek yang sy hasilkan tidak menggunakan butter tp hanya mgunakan minyak...tp pastikan minyak yg kualiti bagus la..
bila suda masak...mula la dgn mendekoration kek...
 mula2 letakla aising dia...

then, ratakan aisingnya mcm dlm pic...bagi smooth sikit

 then hiaskan dgn coklat rice....

nie pun..same...buat ikut suka hati...tp yg nie
sy buatkan khas utk satu2nya ank buahku
Mohd.Qayyim Bin Affendy

sambung start buat kek yg satu lagi...
nie tggl hiaskan prmukaan atasnya...
cantikka???nie jak warna sy ada....
gunakan bahan2 apa yg ada...
 boleh nampak ka berapa kek sy buat hari tu??
4 semuanya..
1 tuk qayyim
1 tuk Alba Rosa
1 tuk sy sndri
1 tuk mkn2 jak 

 pandangan atas....

 tulisan xbapa lawa.....mata deco sy tu
sedikit terkoyak....hehehh

 niela hasilnya semua.....

~Apapun tq Allah atas apa yg sy ada sampai 
ke hari ini either kerja,pgetahuan atau ilmu...
dan segala2nya sama ada sy sedari ataupun tidak...~
~semoga dimasa akn dtg sy lebih mahir buat kek dengan 
rasa yang pelbagai etc...
Amin...amin Ya Rabbal Alamin....





Monday, January 7, 2013

~Ini la punca rezki ku setakat ini...tq Allah~

Assalamualikum wbt..
lama tdk update...
hari nie...sepatutnya time balik suda...
tp curi2 masa kejap update...

hari nie saja mau share2...
sampai ke hari nie...
inila kerjaku...
p lawat2 rumah org... 
tuk dibaikpulih @ rumah PPRT
lihat gelagatku time d site...

inilah time kami p site...
~time ni time sy pergi tawau lawat rumah baikpulih utk Dun: Apas ditemani dgn Nurul Aini(teman
 sllu brtekak)
heheheh besala adat brkwn...xsah klu xgaduh...
~dlm gambar nie...dr kiri Piqa, kak Rosily, sy dan ain....~
penat + panas ini time....
tp disebabkan amanat n kerja..
akan ku harungi juak semuanya...

bukan ini saja....ada lagi konco2 berat...
 baju oren ni Abg long@ Asran...orgnya yg cool jak tp awas
org mcm nie klu marah habis...
baju merah ni Shamsuddin...orgnya yg suka sgt buat org ketawa...ada jak idea dia...
nama glamour nya Chang...


Ini Adik Maher Zain....heheheh saja lawak
ini En. Mustakim....
Org kuat dikalangan dorg2 la ni...
Ensem ka???ensem kan???
ini bapak2 suda..Ada ank dua suda ya...
 
 dan yg last ni...Kolleng namanya
boleh gelar dia kepala tukang...
juga champion buka kelapa nie....heheheh
tanpa dia.....kerja xjln...

kiranya tanpa salah sorg dr mereka2 nie...tdk lengkap la kerja..
dan xceria la rasanya bila sy turun site d Tawau....

tp bukan itu persoalannya....
sepanjang sy turun padang p lawat rumah baikpulih...
banyak yang sy pelajari....
insafi...dgn apa yg terjadi....
di alam dunia ini.....
dan sy semakin sedari diri ini.....
kita hanya hamba Allah yang kerdil...
 ~rupanya ada lagi org yang lebih susah dan daif dari kehidupan kita 
sekarang ini....lalu sy pun sujud bersyukur atas apa yang sy kecapi 
sampai ke hari ini.....

 chang pun merenung masa depan dan insafi rumah yang kami lawati di Kg. Kuala Balung...

Sementara Ain dan kak Rosily sempat posing setelah hilangkan dahaga
dengan air kelapa....+ mineral

Dan...
inila sy...
inilah kerja sy....
tempat sy mencari rezki....
semoga dgn kerja ini....sy dapat membantu
dengan melawat dan menilai dlm mgagihkan bantuan kerjaan
dibawah kementrian Kemajuan Luar Dan bandar (KKLW)
dengan sepatutnya....
apa org cakap ~Syukuri Apa Yang Ada...~
bye...
wsalam