Monday, February 25, 2013

~ Tahniah untuk Suhaila "kwn time UMS"~

Assalamualaikum wbt...

errmmmm apala clisa punya tajuk nie...
sangatla bosan kan...kan??
 sebenarnya clisa pun xtau mau apdate apa...
tp memandangkan baru jak tadi berFb dgn kwn2 tadi...
terkejut jugak tiada jemputan, rupanya 
btl2 jugak dia kawen dgn kwn yg satu course dlu time UMs...
dari nama pun taukan??
Suhaila namanya
jum layan pic2 yg sempat kami share2 tadi

wahhhh cantikkan??
seri pengantin la katakan.....

    nie pic versi rock cikit....

 niela pic full su + halim
bestnyerrr la kan...
" dalam hati semoga sy pun kawen mcm ini
tidak tahun ini tp dimasa akn dtg"
hehehehehe
  red carpet lagi tuuuu
tau ka??
xtau kan??
apa yang buat sy terpergun....
menurut kwn iaitu pengantin perempuan
hantaranNya tau berapa??
31 RIBU okeyyy??
31 ribu serba satu.....
seekor kerbau lagi...

    heheheheh
niela duit mas kawen nya...

 serba satu tu maksudnya...
1 gelang
1 cincin...
1 rantai...
1 anting2...etc la


 sweettnya detik nieee
bila mana kita sah menjadi isteri kpd dia sang SUAMI....

 layanzzz the pictureeEEe

cepat sambut bunga nieee
klu mau kena jangkit kawen thn depan....
hehehehe

 main tarik-tarik tangan gitueee

oklah sekian tuk kali ini jak....

~Apapun tahniah wahai kawanku.....
semoga bahagia sampai ke syurga...
- cepat2 lahirkan ank yg comel2...
- dan selamat melangkah ke alam rumah tangga yg semakin mencabar

~doakan kak lisa menyusul selepas ini
~aminnn~ 


  

Tuesday, February 19, 2013

~Tips melupakan Cinta Lama~


iya....dr tajuk pun sudah tau kan????betul ni tau???faham tak ni???
klu faham xpayahla c-lisa nak kongsi....
bye...
alaaaaa....awalnya xmau baca...tak kire nak jugak kongsi!!
nak jugak habaq mai even korg tak embohhhhh
1st thing sy jugak laluinya.....kecewa, berseddih....
semua pun org laluinya kan???iya kan???
baik mgaku cepat!!!
cepat la mgaku....1....2.....3.....
ok...ok...
persoalannya skrg ni kan....
sejauh mana kamuorg atau tahap individu itu dapat melupakan mantan cintanya????

 
First of all kita harus tanya adakah dengan melupakan dia, kita akan bahagia? Tidak kecewa lagi? Truth is, he/she is not the problem. The problem is kita! Kita yang membuat keputusan untuk memilih kebahagiaan atau sebaliknya.

Sebelum I beri 10 cara melupakan your ex,
 Sedikit coretan dari article setahun yang lepas bertajuk, 
my “Ex Cinta” : :-
"I selalu treasure my feelings for them. I selalu embrace my good times with them. Sometimes, I duduk sorang-sorang kat my condo balcony, I ingat balik kenangan-kenangan terindah….places that we went together…. things that we did bersama…best! It keeps me going… Tak semestinya I nak kat dia balik… tetapi, bagi I mengenangkan saat-saat manis bersama my ex’s, ia membuatkan I rasa I ni adalah orang yang sangat bertuah. I pernah melalui saat yang terhebat dalam hidup I…saat yang menggembirakan. Why must I lupakan? I love the feelings…I use to love her…"
"Yes, dia tinggalkan I,
 Yes…dia curang,
 dia ada balak lain,
 dia nak break, 
dia tak boleh terima I yang lower standard dari dia masa tu,
 and yesss…
 I tidak berjaya lagi di kala itu dan dia mahu kan lelaki yang lebih berjaya.
 Well fine!"

    But to me, Thats not enough reason for me to hate or to forget my ex’s. I boleh biarkan… I boleh terima, walau pun sakit di hati. Meronta di jiwa…geram dan terkecewa, BUT I had a good times, I pernah dapat rasakan betapa mereka sayangkan I, dapat rasa cinta mereka…so to me, I will never forget my ex’s! Boleh nak lupa jika mahu…but buat apa?!
 
And you know what…
dengan cara clisa terus menghargai saat-saat indah bersama ex’s, dan dalam masa yang sama mahu mengalaminya dengan lebih hebat lagi bersama cinta yang baru, ianya membuatkan I merasa cinta yang baru jauh lebih hebat, dan tanpa I sedari kisah-kisah cinta lalu…segala kenangan manis bersama ex boyfriend semuanya perlahan-lahan menjadi hanya tinggal kenangan…
masih ingat, tetapi tanpa rasa cinta.

I guess that’s the secret of how to forget your ex’s …

    The more you think and accept the past has gone with the greatest time of all, the more you forget and redeem yourself to be better!

“As for me, I still love the old moment but my time with my real love now is beyond better, more loving and so much beautiful!”

  • So for those yang nak melupakan kekasih yang berkali-kali menduakan kita, curang dan curang lagi, yang telah menghancurkan hati dan jiwa kita. For those yang nak menghindarkan dari duk teringat-ingat kat your ex’s hingga memberi kesan buruk pada kehidupan anda hari ini, ini ada beberapa cara penting untuk anda lakukan…
  • Before that, I nak cakap, “Orang yang kita benci pun SUSAH nak lupa, malah ingat selalu. Inikan pula orang yang bertahun-tahun kita cintai, sayangi dan amat kasihi, mestilah lagi susah!”
  memang payah tapi harus jugak lupakan ya??


But kita boleh cuba…
 Okay, First sekali kita kena bersedia, READY TO LEAVE EVERYTHING BEHIND! – are you ready? If not ready, then boleh berhenti membaca sekarang hehe…
Ini untuk orang yang bersedia untuk melakukan MAJOR changes!
 Perubahan besar dan drastik, Ready?
  1. First sekali, Delete handphone number dia. DELETE SEKARANG! Delete semua nombor dia
  2. Removed and block his FB account now!
  3. Stop visiting his blog, his wall, his pages, his sites, he’s depan rumah, he’s jalan, he’s lepaks place, STOP IT!
  4. Stop asking about him, ni asal jumpa kawan dia je, “Eh dia apa khabar? dah ada orang baru ke?” STOP IT!
  5. Delete email contacts dia, dan buang semua email-email lalu, ecards, atau cara berhubung dengannya.
  6. Stop calling, stop smsing, stop contacting dia …no last call, stop everything for good!
  7. Kalau boleh, buang apa-apa saja yang boleh mengingatkan dia.
  8. Delete lagu-lagu dan movie cd’s yang dia suka. Apa saja pemberiannya yang boleh you mengenangkan kisah lalu, jangan bagi balik kat dia, tetapi BUANG!
  9. Lose everything, every single thing hingga tiada cara nak trace balik lagi.
  10. Okay, yang terakhir sekali adalah MEMAAFKAN DIA. From your heart dengan tulus dan ihklas, maafkan dia… biarlah dia pernah menjahati kita, pernah curang dan menghancurkan hati kita, it’s okay itu antara dia dan Tuhan, yang penting… dengan memaafkan dia, kita sudah terlepas darinya. Selagi kita menyimpan marah dan berdendam selagi itulah kita tidak akan dapat melupakannya.
 try la lupakan segala2nya berkaitan dgn dia..
segala kenangan2 bersama....
ingat dia disana tengah bergembira dgn pilihan hatinya,,,,
jangan berDENDAM...
Biarla Tuhan yg membalasnya....(ant dia dgn Tuhan)
okayyyy

berila masa untuk diri sendiri.....
bersyukurla kamu sudah bebas
Bebas dr Lelaki yg xmghargai cinta kamu stulus hatinya
Bsyukurla Allah telah buka mata kamu 
tuk menilai....
katakan YES im FREE!!!
n i want FREEDOM!!
bersyukurla kita masih bernyawa....
Tuhan masih beri kita peluang utk beramal, bertaubat dan beribadat...
mcm dlm lagu tuuUUuuu
....SYUKURI APA YANG ADA....
......HIDUP ADALAH ANUGERAH.....

yakinla suatu hari nanti pasti
Allah dengar setiap doa kita...
cuma masa cepat atau lambat jak yang menentukan  
bila....????
dengan sapa...???
~ Semoga sy akan berjumpa lelaki yang cintakan sy sepenuh hatinya~
....yy boleh bimbing sy....
....ajar sy agama....
....terima sy dan keluarga sy seadanya....
.......mjg sy dan bakal ank2 sy di masa akn dtg.....
.......susah senang laluinya bersama sy....
......cintakan sy dlm sy sakit ,sehat, kaya, miskin, atau wlu...
...dlm apa keadaan sekalipun......
......yg bukan kaki pukul.....
...baik,bert/jwb,jujur,ikhlas....
AMIN YA ALLAH
 






 

 

Monday, February 18, 2013

~Di Hari2 bahagiaMu wahai sahabatku Annyss Farhana~

....Hi macan....
Annyss Farhana
 
itulah ungkapan setiap kali kami berjumpa....
mau tengok pic kami time awal 2011
  
pic ni sy curi dr ninie....
time nie...semua pun masih single2 kecuali ninie n nija...
so org yg sy attend engagement day nya adalah anis....
kadang dlm hati seddey jugak...
yela xtaula turn sy bgtu bila...
apapun sy tetap happy kongsi hari happy brsama dorg....
 
sesampainya kami di Labuan....
then sesampainya kami di rumah anis...
terpegun jugak tgok ala2 pelamin anis sgt cantik(bg sy la)
 
  nice kan???combination of the color...
so nice...
 
then kami terus masuk bilik anis ya...
tanpa segan silu....
jum layan pic2 clisa...
 itu dia macan....anis sblm disolek...

 unduk bha...antara kenangan yg sempat dirakamkan bersama
kak ju, sy, anis, ninie....n yg paling belakang tu sepupu anis...

   cantikkan anis????
 anis posing sblm keluar p pelamin..hehehe


 ninie n me...
 me. lai dan ira...
dua2 ada bf okeyyy
sy jak single..

 even single...ttp cun ba...
apa kata dlm drama tu 
"im NOT fat BUTT i'm SEXY!!!"
hehehehehe
  
Mau tgok Antara hantaran Pihak lelaki kepada Perempuan???
jum layan...
 CoklatTTt okeyyy
antara hantaran pihak pmpuan - pihak lelaki???
jum layan...
 
 niee pic keseluruhan..

 cantekk kan?? juga coklat...

 buah2an
 sajadah...

 Daun sirih
 nie yg paling unik....nasi kuning sekali dgn lauk2nya...
mmg sgt kreatif..

  dan last sekali cupe cake...bunga foundant
cantikkan???
iya bilang....heheheh
 jum layan pic2 lain...




ku berdoa...
semoga suatu hari nanti...
sy pun mau kawen ramai2 begini...
kawen bagus2 disaksikan oleh org tua....
 cantiknya anis...
 dua2 di tepi ni ambil berkad niee....heheh
 lisa + anis
 tumpang pelamin yeerrrrr

 kak ju pun pok silap...heheheh
semoga kak ju pun cepat btemu jodoh...

 semoga persahabatan kita sampai ke tua...

 peaceeee love u anis...

     Semoga persahabatan kita kekal sampai ke akhir hayat...
semoga anis bahagia disamping org tersayang...
sesungguh kwnmu ini sentiasa doakan yg terbaik
buatmu sahabatku Annyss Farhana...
syang anis skali dgn family...
sayang dgn semua MACAN2 ku....
 
inilah calon atau bakal suami kpd Macanku Annyss Farhana...
apapun semoga berbahagia sampai ke syurga...
cepat2 lahirkan baka2 yg comeyy2 ok??
 
Jgn tanya sye....
doakan jak yg terbaik tuk sy....
semoga sy dipertemukan dgn org yg baik2...
yg boleh jaga sy, yg boleh bimbing sy yg serba rock nieee...heheheheh
 terima family sy seadanya....
oklah masa xmgizinkan sy tuk membebel 
bla...blaa..blaaa...dan blah la lisa ooiiii
oklah sekian tuk kali ini...
bye 
Assalamualaikum wahai rakan2 semua...
doakan sy bertemu jodoh thn nie yer???
amin...